vrijdag 28 december 2012

De voorbereiding

Adembenemend uitzicht tijdens de Kepler track.

Ik ben bijna klaar met de voorbereidingen voor mijn reis. Een grotere rugzak heb ik moeten aanschaffen want er moet ook een tent, kookgerei incl. kooktoestel en eten voor een week mee. Gekozen heb ik voor een TFX Cerro Torre (65+20) van het merk Lowe Alpine. Water kan getapt worden uit de vele beekjes en rivieren die ik onderweg tegenkom.
Aan kleding hoefde ik niet zoveel meer aan te schaffen alleen nog een Merino wollen muts, voor de koude nachten in de bergen,een pet (daar loopt sinds het voorjaar van 2012 een ander pelgrim waarschijnlijk mee rond) en een regenbroek met lange ritsen. In de Nieuw Zeelandse Alpen valt er op sommige plekken meer dan 8 meter regen op jaarbasis naar beneden dus goede regenkleding zal ik daar ongetwijfeld nodig hebben.


Verder heb ik al 3 Great Walks gereserveerd. Tegenwoor- dig moet dat want de toestroom van hikers uit de hele wereld wordt alsmaar groter en op deze manier kan de overheid het nog een beetje reguleren. Als je reserveert dan boek je gelijk je overnachtingsplaats of het nu een hut is of een camping plaatsje. In de hutten is meestal plaats voor zo'n 40 personen en op de campings ongeveer 10 staan-plaatsen. Het is onderweg wel back to basic, de meeste campings en hutten beschikken niet over flush toilets en douches. Verder is er ook niets te koop dus je eten en drinken zal je zelf mee moeten nemen. En natuurlijk al je vuil weer meenemen naar het eindppunt.


Ik heb de "Heaphy Track" gereserveerd als eerste. Deze ligt in het noordwesten van het eiland. Het begin- en eindpunt liggen ongeveer 550 km over de weg van elkaar af dus ik vlieg eerst met een helikopter van het eindpunt naar het beginpunt. De tweede Great Walk is de "Keppler Track" en die ligt in Fjordland in het zuidwesten. De derde is de "Routeburn Great Walk" dat iets ten noorden van de "Keppler" ligt. Ook hier weer het probleem van een nogal grote afstand over de weg tussen het begin-en eindpunt. Die afstand zal ik moeten overbruggen met een bus en laat ik de auto staan bij het eindpunt.

Deze link laat je stukken van de 9 Great Walks zien: klik hier